Jacques Maas
De Echte Bakker

Historie Echte Bakker Jacques Maas

Op 14 juli 1982 opende de burgemeester van Loosdrecht de nieuwe Brood en Banketbakkerij van José en Jacques Maas. De eerste weken waren onvergetelijk. De winkel stond de hele dag door tjokvol. En dit goede begin hebben we vast weten te houden dankzij de kwaliteit, de vriendelijke winkelmedewerkers en de uitstekende service. Het ging zelfs zo goed dat onze bakkerij na twee jaar al te klein was geworden en dus zat er niks anders op dan weer verbouwen.
 
Ook in Hilversum wisten ze ons te vinden
In de jaren die volgden wisten ook steeds meer omroepen ons te vinden. John de Mol en Veronica waren klanten van het eerste uur. Zij kochten bij ons de taarten die bijvoorbeeld gebruikt werden in diverse tv-opnames. 
 
Er werden heel wat prijzen gewonnen 
Regelmatig werden er prijzen gewonnen op vakwedstrijden, met als hoogtepunt ‘Beste Echte Bakker van Nederland’ in 1988 en weer in 1989. Daarnaast wonnen we ook een prijs voor de ‘Best verzorgde winkel’, de ‘Hoogste broodkwaliteit’ en onze paaseieren werden bekroond met Goud. 
 
Het bedrijf groeide gestaag, waardoor de bakkerij al snel weer te klein werd. Daarom werd er precies 10 jaar later, op 14 juli 1992, een hele nieuwe bakkerij geopend aan de overkant van de straat. 
 
De Loosdrechtse Turf
Loosdrecht is natuurlijk een echt watersportdorp en om de watersport en het dorp te promoten werd in samenwerking met het V.V.V. de “Loosdrechtse Turf” ontwikkeld. 
Loosdrechtse Turf is een chocolade cakestuk gevuld met bramenbavarois en voorzien van een laagje truffelchocolade.
 Tot op de dag van vandaag een topper in ons assortiment!

Een nieuwe winkel 
In 2002 werd de winkel geheel vernieuwd. Om de klanten beter te kunnen helpen werd er een heel nieuw concept toegepast. De winkeldames stonden niet meer achter de toonbank, maar naast de klant. En de klanten konden een deel van het assortiment zelf pakken. In 2004 werd deze nieuwe winkel uitgeroepen tot ‘Beste Echte Bakkerswinkel van Nederland’.
 
Een nieuwe eigenaar
In 2008 is de bakkerij overgenomen door John en Arjan Wolmerstett. 2 bakkende broers, opgegroeid in Amsterdam en daar sinds midden jaren 90 werkzaam in het bedrijf van vader en moeder. In 2000 hebben wij het bedrijf  overgenomen, waarna wij het in 2008 tijd vonden voor een nieuwe uitdaging: Loosdrecht

Jacques Maas, De Echte Bakker is al meer dan 35  jaar een van de beste bakkers van Nederland en is van plan dat nog jaren te blijven.

Niet zomaar een bakker

Niet elke bakker kan zich zo maar Echte Bakker noemen. Om Echte Bakker te worden, heb je een flinke dosis passie voor het vak nodig en we moeten aan strenge eisen voldoen. Daarom zijn we ontzettend trots dat we dit logo aan onze bakkerij mogen verbinden.

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

Wij zijn bewezen kwaliteitsbakker

De producten die wij in onze bakkerij volgens eigen recept maken, worden het hele jaar door beoordeeld door het Nederlands Bakkerij Centrum. Hierbij wordt een strenge kwaliteitsnorm gehanteerd. Wordt de norm niet gehaald, dan mogen we het logo niet meer dragen.

Wij hebben oog voor u!

Wij hebben oog voor u!

In onze winkel(s) letten we op alle details. Goede hygiëne en klantvriendelijkheid staan bij ons op nummer één. Boodschappen doen moet een beleving zijn, zodat u als tevreden klant weer naar huis gaat.

Wij worden elke dag nog beter!

Wij worden elke dag nog beter!

De drang om de lat elke dag hoger te leggen, dat kenmerkt ons als Echte Bakker. Samen met onze collega’s blijven we in gesprek over het vak en leren we van elkaar. Zo kunnen we ons blijven onderscheiden en u de lekkerste producten bieden.  

Wat de klant wenst

Wat de klant wenst

Als Echte Bakker hebben wij de expertise in huis om alles naar uw wensen te maken. Wij maken bijvoorbeeld taarten in allerlei soorten en maten, smaken, thema's of met foto's. Heeft u een idee, maar twijfelt u erover of dit wel mogelijk is? Bel, mail of loop gewoon even binnen! Deze taarten moeten wel enige tijd van tevoren besteld worden.

Jacques Maas, De Echte Bakker

Nootweg 22
1231 CV Loosdrecht
035-5823847
035-5821288
maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten